Nederlandse ondernemers slaan handen ineen voor Oekraïne

Stichting People for People biedt onderdak aan vluchtelingen humanitaire crisis

Amsterdam, 28 februari 2022 - Bekende ondernemers Ali Niknam (bunq), Joris Beckers (Picnic), en Robert Vis (MessageBird) hebben een stichting opgericht om opvang te bieden aan vluchtelingen die als gevolg van de oorlog in Oekraïne het land uit proberen te vluchten. People for People is in het leven geroepen nadat de steunbetuigingen en hulpverzoeken massaal bij bunq binnenstroomden als reactie op een LinkedIn bericht dat Niknam eerder dit weekend plaatste.

De stichting gaat vluchtelingen uit zowel Oekraïne als Rusland helpen waar ze kan. Er wordt momenteel onderzocht welke hulpacties het meest effectief zullen zijn. Zo worden slachtoffers tijdelijk opgevangen in hotels en appartementen in Bulgarije en Georgië als daar behoefte aan is. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden om vluchtelingen een kans te bieden in Nederland middels een werkvisum. Ook meldden Nederlanders zich in groten getale bij de stichting om onderdak te bieden aan families.

“De reacties dit weekend op onze vredesoproep waren overweldigend. Door de stortvloed aan e-mails en telefoontjes is onze actie uitgegroeid tot iets veel groters dan we hadden durven dromen. We slaan daarom nu graag de handen ineen om met People for People de positieve impact zoveel mogelijk te vergroten, terwijl deze onnodige tragedie voortduurt”, aldus Niknam. 

Voormalig CFO van TransIP Pieter Jan van Krevel zal als algemeen directeur de stichting vorm gaan geven. Mensen die getroffen zijn door de humanitaire ramp of Nederlanders die hulp willen bieden, kunnen contact opnemen via de officiële website. Het eerder gebruikte e-mailadres people@bunq.com wordt automatisch doorgezet.

---- EINDE BERICHT ---

Over Stichting People for People

Stichting People for People is een non profit organisatie die zich richt op de slachtoffers van de humanitaire crisis in Oekraïne. Op initiatief van techondernemers Ali Niknam (bunq), Joris Beckers (Picnic) en Robert Vis (MessageBird) werd de stichting in leven geroepen in februari 2022. 

Voormalig CFO van TransIP Pieter Jan van Krevel is aangewezen als algemeen directeur van de stichting. Mensen die getroffen zijn door de humanitaire ramp of Nederlanders die hulp willen bieden kunnen contact opnemen via de officiële website

Perscontact

Bianca Zwart

bianca@bunq.com

+31642281315

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste bunq nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL