Amsterdam, 28 februari 2022 - Bekende ondernemers Ali Niknam (bunq), Joris Beckers (Picnic), en Robert Vis (MessageBird) hebben een stichting opgericht om opvang te bieden aan vluchtelingen die als gevolg van de oorlog in Oekraïne het land uit proberen te vluchten. People for People is in het leven geroepen nadat de steunbetuigingen en hulpverzoeken massaal bij bunq binnenstroomden als reactie op een LinkedIn bericht dat Niknam eerder dit weekend plaatste.
De stichting gaat vluchtelingen uit zowel Oekraïne als Rusland helpen waar ze kan. Er wordt momenteel onderzocht welke hulpacties het meest effectief zullen zijn. Zo worden slachtoffers tijdelijk opgevangen in hotels en appartementen in Bulgarije en Georgië als daar behoefte aan is. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden om vluchtelingen een kans te bieden in Nederland middels een werkvisum. Ook meldden Nederlanders zich in groten getale bij de stichting om onderdak te bieden aan families.
“De reacties dit weekend op onze vredesoproep waren overweldigend. Door de stortvloed aan e-mails en telefoontjes is onze actie uitgegroeid tot iets veel groters dan we hadden durven dromen. We slaan daarom nu graag de handen ineen om met People for People de positieve impact zoveel mogelijk te vergroten, terwijl deze onnodige tragedie voortduurt”, aldus Niknam.
Voormalig CFO van TransIP Pieter Jan van Krevel zal als algemeen directeur de stichting vorm gaan geven. Mensen die getroffen zijn door de humanitaire ramp of Nederlanders die hulp willen bieden, kunnen contact opnemen via de officiële website. Het eerder gebruikte e-mailadres people@bunq.com wordt automatisch doorgezet.
Stichting People for People is een non profit organisatie die zich richt op de slachtoffers van de humanitaire crisis in Oekraïne. Op initiatief van techondernemers Ali Niknam (bunq), Joris Beckers (Picnic) en Robert Vis (MessageBird) werd de stichting in leven geroepen in februari 2022.
Voormalig CFO van TransIP Pieter Jan van Krevel is aangewezen als algemeen directeur van de stichting. Mensen die getroffen zijn door de humanitaire ramp of Nederlanders die hulp willen bieden kunnen contact opnemen via de officiële website.
Over bunq
bunq, in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), heeft de Europese bankensector ingrijpend veranderd. Door de gebruiker centraal te zetten en een product te creëren dat is afgestemd op hun wensen en behoeftes, is bunq in korte tijd uitgegroeid tot de op een na grootste neobank in Europa. bunq richt zich op mensen die een internationaal leven leven en maakt het leven makkelijk voor mensen en bedrijven die niet gebonden zijn aan een specifieke locatie. Dit doet bunq door zich te richten op de manier waarop mensen die niet gebonden zijn aan een vaste locatie en bedrijven hun geld beheren, sparen en investeren.
Door de jaren heen heeft bunq voortdurend mijlpalen bereikt die door velen als onmogelijk werden beschouwd: bunq wist als eerste bank in 35 jaar een Europese banklicentie te bemachtigen, heeft de grootste serie A-ronde (€193 miljoen) in de geschiedenis van de Europese fintech sector behaald en werd eind 2022 als eerste neobank binnen de Europese Unie structureel winstgevend. Als onderdeel van haar ambitie om de eerste wereldwijde bank voor digital nomads te worden, versnelde bunq in april 2025 haar entree van de Amerikaanse markt met de aanvraag van een broker-dealervergunning. De neobank is van plan om haar lopende aanvraag voor een volledige Amerikaanse bankvergunning later dit jaar opnieuw in te dienen.
Contactgegevens
Gerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
bunq versnelt uitbreiding naar de Verenigde Staten
Eerder vandaag heeft bunq bekendgemaakt dat het haar entree van de Amerikaanse markt verder versnelt.
Nederlandse digital nomad mist familie, vrienden én fiets
Nederlanders die wonen en werken in het buitenland missen hun familie, vrienden (achttien procent) en fiets (elf procent) het meest.
Driekwart Nederlanders wil in buitenland wonen en werken
Maar liefst 72 procent van alle Nederlanders zou graag voor een langere periode in het buitenland wonen en werken. Het aandeel respondenten dat openstaat voor een verblijf in het buitenland steeg d...
Een op vijf Gen-Z’ers wil langere tijd met sabbatical gaan
Maar liefst negentien procent van alle Nederlandse Gen-Z’ers wil in de aankomende vijf jaar voor een langere periode met sabbatical of onbetaald verlof gaan.
bunq introduceert afkoelingsperiode 2.0
bunq lanceert vandaag een vernieuwde versie van de afkoelingsperiode als nieuwe maatregel tegen phishingaanvallen. Uit onderzoek van bunq blijkt namelijk dat slachtoffers vaak pas beseffen misleid ...