bunq versnelt uitbreiding naar de Verenigde Staten

Neobank boekt tweede winstgevende jaar op rij, nettowinst naar 85,3 miljoen euro (+65 procent)

Amsterdam, 15 april 2025 – Eerder vandaag heeft bunq bekendgemaakt dat het haar entree van de Amerikaanse markt verder versnelt. De eerste stap in het tweefaseplan van de neobank is de aanvraag van een zogenoemde broker-dealervergunning bij de Amerikaanse FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) en SEC (Securities and Exchange Commission). Hierdoor kan bunq in afwachting van haar definitieve banklicentie alvast Amerikaanse gebruikers bedienen met onder andere aandelen en financiële diensten. Tegelijkertijd met de aankondiging liet bunq weten voor het tweede jaar op rij winstgevend te zijn. Over het afgelopen jaar maakte de neobank ruim 85 miljoen euro winst, een stijging van 65 procent ten opzichte van 2023. 

Met een Amerikaanse broker-dealervergunning kan bunq naast waardevolle feedback van gebruikers verzamelen, ook een bewezen staat van dienst opbouwen in de Verenigde Staten. 


Onze gebruikers leiden een internationaal leven en hebben een bank nodig die overal met hen mee naartoe beweegt”, zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Het is altijd onze droom geweest om uit te breiden naar de Verenigde Staten. Met deze stap versnellen wij niet alleen die ambitie, maar komen we ook dichter bij ons doel om de eerste échte wereldwijde bank te zijn.

Atlantische oversteek
Dankzij de broker-dealervergunning kunnen Amerikaanse gebruikers via bunq investeren in aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s. Ook biedt bunq verschillende financiële diensten, waaronder automatische overboekingen naar door FDIC-verzekerde bankrekeningen. Bovendien lanceert de neobank Amerikaanse betaalpassen in samenwerking met Mastercard. bunq richt zich  hiermee op de bijna vijf miljoen Europese en Amerikaanse digital nomads die in de Verenigde Staten wonen en/of werken en zich sterk met beide continenten verbonden voelen. Op dit moment heeft bunq ruim zeventien miljoen Europese gebruikers en is de neobank actief in dertig verschillende landen. 



Over bunq

bunq, in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), heeft de Europese bankensector ingrijpend veranderd. Door de gebruiker centraal te zetten en een product te creëren dat is afgestemd op hun wensen en behoeftes, is bunq in korte tijd uitgegroeid tot de op een na grootste neobank in Europa. bunq richt zich op mensen die een internationaal leven leven en maakt het leven makkelijk voor mensen en bedrijven die niet gebonden zijn aan een specifieke locatie. Dit doet bunq door zich te richten op de manier waarop mensen die niet gebonden zijn aan een vaste locatie en bedrijven hun geld beheren, sparen en investeren.



Door de jaren heen heeft bunq voortdurend mijlpalen bereikt die door velen als onmogelijk werden beschouwd: bunq wist als eerste bank in 35 jaar een Europese banklicentie te bemachtigen, heeft de grootste serie A-ronde (€193 miljoen) in de geschiedenis van de Europese fintech sector behaald en werd eind 2022 als eerste neobank binnen de Europese Unie structureel winstgevend. Als onderdeel van haar ambitie om de eerste wereldwijde bank voor digital nomads te worden, versnelde bunq in april 2025 haar entree van de Amerikaanse markt met de aanvraag van een broker-dealervergunning. De neobank is van plan om haar lopende aanvraag voor een volledige Amerikaanse bankvergunning later dit jaar opnieuw in te dienen.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste bunq nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL