Amsterdam, 24 september 2024 - bunq lanceert Stocks, een beleggingsproduct speciaal ontworpen voor digital nomads. In samenwerking met Ginmon kunnen Nederlandse en Franse bunq-gebruikers vanaf vandaag investeren in geselecteerde ETF’s en aandelen, waaronder die van populaire Amerikaanse en Europese bedrijven.
Uit recent onderzoek van bunq blijkt dat bijna de helft van alle Europese digital nomads op dit moment al belegt. Van alle ondervraagden die dit nog niet doen, wil maar liefst 41 procent binnen de komende twaalf maanden hiermee starten.
Anders dan bij traditionele brokers, is een Stocks-rekening binnen enkele seconden geopend en kunnen gebruikers al beginnen met beleggen vanaf tien euro. In de eerste drie maanden rekent bunq daarnaast geen transactiekosten. Stocks is vooralsnog alleen beschikbaar voor Nederlandse en Franse bunq-gebruikers, maar wordt na een korte testfase geleidelijk uitgerold naar de rest van Europa. Upvest biedt de infrastructuur voor fractioneel beleggen en bewaardiensten en zorgt voor efficiënte en veilige transacties voor eindgebruikers.
“Met Stocks maken we beleggen net zo gemakkelijk als het checken van je saldo of het doen van een betaling”, zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Hierdoor kunnen onze gebruikers eenvoudig en snel investeren in de meest populaire bedrijven ter wereld.”
Eerder vandaag tijdens de bunq Update 26 in het DeLaMar Theater lanceerde bunq nieuwe features, speciaal ontworpen voor digital nomads. Zo geeft de persoonlijke geldassistent Finn vanaf vandaag gepersonaliseerde budgetering- en horecatips op basis van generatieve AI-technologie en introduceert bunq een elektronische simkaart voor fanatieke reizigers. Deze eSIM wordt geactiveerd vanuit de bunq-app en zorgt ervoor dat gebruikers in meer dan 160 landen online zijn, terwijl ze tegelijkertijd tot negentig procent besparen op hun roamingkosten.
Over bunq
bunq, in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), heeft de Europese bankensector ingrijpend veranderd. Door de gebruiker centraal te zetten en een product te creëren dat is afgestemd op hun wensen en behoeftes, is bunq in korte tijd uitgegroeid tot de op een na grootste neobank in Europa. bunq richt zich op digital nomads in Europa en maakt het leven makkelijk voor mensen en bedrijven die niet gebonden zijn aan een specifieke locatie. Dit doet bunq door zich te richten op de manier waarop deze digital nomads en bedrijven hun geld beheren, sparen en investeren.
Door de jaren heen heeft bunq voortdurend mijlpalen bereikt die door velen als onmogelijk werden beschouwd: bunq wist als eerste bank in 35 jaar een Europese banklicentie te bemachtigen, heeft de grootste serie A-ronde (€193 miljoen) in de geschiedenis van de Europese fintechsector behaald en werd eind 2022 als eerste neobank binnen de Europese Unie structureel winstgevend. bunq heeft het doel om de eerste wereldwijde neobank voor digital nomads te worden en vroeg in april 2023 een Amerikaanse banklicentie aan voor het betreden van de Amerikaanse markt.
Contactgegevens
Gerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
bunq lanceert loyaliteitsprogramma bunq Points
bunq lanceert vandaag bunq Points, een eigen loyaliteitsprogramma om gebruikers te belonen voor het dagelijks gebruik van hun bunq-rekening.
bunq eerste AI-bank van Europa
bunq, de op één na grootste neobank in Europa, lanceert Finn. De generatieve AI-technologie vervangt de zoekfunctie in de bunq-app en is per direct beschikbaar voor alle bunq-gebruikers.
Gebruikerstegoeden bunq in vier maanden tijd verdubbeld (4,5 miljard), aantal gebruikers groeit naar 9 miljoen
bunq, de op één na grootste neobank in de EU, blijft zich in heel Europa snel uitbreiden. De challenger telt nu 9 miljoen geregistreerde gebruikers die samen meer dan €4.5 miljard aan gebruikersteg...