Gebruikerstegoeden bunq in vier maanden tijd verdubbeld (4,5 miljard), aantal gebruikers groeit naar 9 miljoen

De op een na grootste neobank in de EU groeit snel en lanceert als eerste Nederlandse bank cashback en rente op spaargeld in meerdere valuta


Amsterdam, 18 juli 2023- bunq, de op één na grootste neobank in de EU, blijft zich in heel Europa snel uitbreiden. De challenger telt nu 9 miljoen geregistreerde gebruikers die samen meer dan €4.5 miljard aan gebruikerstegoeden aanhouden. Eerder vandaag tijdens de bunq Update 23 in het DeLaMar Theater lanceerde het bedrijf, als eerste Nederlandse bank, cashback (tot 2%) en spaarrente in meerdere valuta.

“Als eerste Nederlandse bank geven wij onze gebruikers nu tot twee procent terug over hun Europese uitgaven; een geweldige ontwikkeling,” zegt oprichter en CEO Ali Niknam. “Daarnaast introduceren we nieuwe spaarrekeningen die tot 3.17% rente bieden in vreemde valuta.”

bunq zag het aantal gebruikers  in de afgelopen twaalf maanden  groeien van 5,4 miljoen naar 9 miljoen (+66%). 50% van alle gebruikers draagt direct bij aan de omzet van het bedrijf (bijvoorbeeld via abonnementskosten en rente-inkomsten). Mede hierdoor namen de gebruikerstegoeden in de afgelopen vier maanden toe tot meer dan €4.5 miljard.

Eerder vandaag tijdens de bunq Update 23 in het DeLaMar Theater lanceerde bunq nieuwe features, speciaal ontworpen voor digital nomads. 

Eerste Nederlandse bank met cashback

bunq is vanaf vandaag de eerste Nederlandse bank met cashback. De neobank geeft haar Easy Money en Easy Green gebruikers 1% terug op alle uitgaven aan eten en drinken. Laatstgenoemden krijgen daarnaast 2% cashback op alle uitgaven in het openbaar vervoer. 

Hoge rente in meerdere valuta

Vanaf vandaag kunnen bunq-gebruikers in meerdere valuta sparen en/of rente ontvangen. Hierbij krijgen ze 3,17% rente op USD en 1,72% rente op GBP.

Inzicht in de CO2-voetafdruk van aankopen

Vanaf vandaag kunnen gebruikers een meetbare impact op het milieu hebben doordat ze de CO2-voetafdruk van hun uitgaven kunnen bijhouden in de app. Zo kunnen ze geïnformeerde keuzes maken bij het doen van dagelijkse transacties.


bunq kondigt daarnaast een samenwerking aan met veritree, een datagedreven platform waar alles draait om aantoonbare impact op het milieu. De twee bedrijven slaan de handen ineen om elk jaar minstens 5 miljoen bomen te planten, waardoor de groene impact van bunq-gebruikers in 2025 met meer dan 100% toeneemt. Bovendien kunnen gebruikers nu de impact van bunqs herbebossingsprojecten volgen via een speciaal dashboard, bunqs Impact Hub.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste bunq nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL