- bunq lanceert nieuwe versie generatieve AI-technologie Finn en laat gebruikers spaar- en betaalrekeningen van andere banken toevoegen aan de bunq-app.
reisverzekering met wereldwijde dekking. Hiermee treedt de challenger toe tot de verzekeringsmarkt en zet zij de volgende stap in haar ambitie om de eerste wereldwijde bank voor digital nomads te worden. Dankzij de nieuwe samenwerking met de van oorsprong Belgische verzekeraar Qover, zijn alle bunq-gebruikers met een Easy Bank Pro XL abonnement automatisch verzekerd tot een bedrag van één miljoen euro.
Na een eenmalige online activering kunnen bunq-gebruikers met een gerust hart op reis. Anders dan bij de meeste reisverzekeringen vergoedt bunq ook standaard eventuele schade aan een huurauto en calamiteiten tijdens een zakenreis. Het indienen van claims gaat volledig digitaal vanuit de bunq-app.
“Als je op reis gaat, wil je erop kunnen vertrouwen dat je goed verzekerd bent”, zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Dat is precies wat we bieden: een zorgeloze ervaring. Met onze nieuwe reisverzekering hebben gebruikers de vrijheid om de wereld te ontdekken, zonder zich zorgen te hoeven maken over onverwachte kosten.”
Na het succes van de betaversie, lanceert bunq een nieuwe versie van de generatieve AI-technologie Finn. De persoonlijke geld-assistent, die sinds december 2023 al ruim honderdduizend vragen beantwoordde, geeft nu nog betere financiële inzichten, antwoordt sneller, voert natuurlijke(re) gesprekken en beantwoordt achtereenvolgende vragen.
Over bunq
bunq, in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), heeft de Europese bankensector ingrijpend veranderd. Door de gebruiker centraal te zetten en een product te creëren dat is afgestemd op hun wensen en behoeftes, is bunq in korte tijd uitgegroeid tot de op een na grootste neobank in Europa. bunq richt zich op digital nomads in Europa en maakt het leven makkelijk voor mensen en bedrijven die niet gebonden zijn aan een specifieke locatie. Dit doet bunq door zich te richten op de manier waarop deze digital nomads en bedrijven hun geld beheren, sparen en investeren.
Door de jaren heen heeft bunq voortdurend mijlpalen bereikt die door velen als onmogelijk werden beschouwd: bunq wist als eerste bank in 35 jaar een Europese banklicentie te bemachtigen, heeft de grootste serie A-ronde (€193 miljoen) in de geschiedenis van de Europese fintechsector behaald en werd eind 2022 als eerste neobank binnen de Europese Unie structureel winstgevend. bunq heeft het doel om de eerste wereldwijde neobank voor digital nomads te worden en vroeg in april 2023 een Amerikaanse banklicentie aan voor het betreden van de Amerikaanse markt.
Contactgegevens
Gerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
Helft Nederlandse studenten komt maandelijks geld tekort
Maar liefst 53 procent van alle Nederlandse studenten houdt maandelijks veel minder geld over dan ze eigenlijk zouden willen. Dit blijkt uit onderzoek van bunq onder 917 Nederlandse studenten, uitg...