Amsterdam, 24 juli 2023 – bunq, de op één na grootste neobank in de EU, heeft zojuist extra groeikapitaal opgehaald ter waarde van 44,5 miljoen euro. In totaal werd daarmee in 2023 voor bijna honderd miljoen euro in bunq geïnvesteerd. De mobiele bank gaat de nieuwe kapitaalinjectie gebruiken om haar internationale groei verder te versnellen. Huidige investeerders Ali Niknam, Pollen Street Capital en Raymond Kasiman maakten deel uit van de investeringsronde en stemden in met een waardering van 1,65 miljard euro.
De investering volgt op een recordjaar voor bunq. Kortgeleden maakte de challenger bekend dat het inmiddels ruim negen miljoen Europese gebruikers telt, die samen meer dan 4,5 miljard euro aan gebruikerstegoeden aanhouden. In 2021 haalde bunq 193 miljoen euro op en ging hiermee de boeken in als grootste series A-ronde ooit behaald door een Europees techbedrijf.
“Het is een magisch jaar voor bunq; we groeien supersnel en het aantal tegoeden neemt als gevolg daarvan in een razend tempo toe”, zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Het is belangrijk om nu de vaart erin te houden en vol in te zetten op verdere groei en internationale uitbreiding."
Over bunq
bunq, in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), heeft de Europese bankensector ingrijpend veranderd. Door de gebruiker centraal te zetten en een product te creëren dat is afgestemd op hun wensen en behoeftes, is bunq in korte tijd uitgegroeid tot de op een na grootste neobank in Europa. bunq richt zich op mensen die een internationaal leven leven en maakt het leven makkelijk voor mensen en bedrijven die niet gebonden zijn aan een specifieke locatie. Dit doet bunq door zich te richten op de manier waarop mensen die niet gebonden zijn aan een vaste locatie en bedrijven hun geld beheren, sparen en investeren.
Door de jaren heen heeft bunq voortdurend mijlpalen bereikt die door velen als onmogelijk werden beschouwd: bunq wist als eerste bank in 35 jaar een Europese banklicentie te bemachtigen, heeft de grootste serie A-ronde (€193 miljoen) in de geschiedenis van de Europese fintech sector behaald en werd eind 2022 als eerste neobank binnen de Europese Unie structureel winstgevend. Als onderdeel van haar ambitie om de eerste wereldwijde bank voor digital nomads te worden, versnelde bunq in april 2025 haar entree van de Amerikaanse markt met de aanvraag van een broker-dealervergunning. De neobank is van plan om haar lopende aanvraag voor een volledige Amerikaanse bankvergunning later dit jaar opnieuw in te dienen.
Contactgegevens
Kopieer link
https://press.bunq.com/238241-bunq-haalt-honderd-miljoen-euro-groeikapitaal-op-ondanks-moeilijke-marktomstandighedenGerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
bunq versnelt uitbreiding naar de Verenigde Staten
Eerder vandaag heeft bunq bekendgemaakt dat het haar entree van de Amerikaanse markt verder versnelt.
Nederlandse digital nomad mist familie, vrienden én fiets
Nederlanders die wonen en werken in het buitenland missen hun familie, vrienden (achttien procent) en fiets (elf procent) het meest.
Driekwart Nederlanders wil in buitenland wonen en werken
Maar liefst 72 procent van alle Nederlanders zou graag voor een langere periode in het buitenland wonen en werken. Het aandeel respondenten dat openstaat voor een verblijf in het buitenland steeg d...
Een op vijf Gen-Z’ers wil langere tijd met sabbatical gaan
Maar liefst negentien procent van alle Nederlandse Gen-Z’ers wil in de aankomende vijf jaar voor een langere periode met sabbatical of onbetaald verlof gaan.
bunq introduceert afkoelingsperiode 2.0
bunq lanceert vandaag een vernieuwde versie van de afkoelingsperiode als nieuwe maatregel tegen phishingaanvallen. Uit onderzoek van bunq blijkt namelijk dat slachtoffers vaak pas beseffen misleid ...