bunq haalt honderd miljoen euro groeikapitaal op ondanks moeilijke marktomstandigheden

Amsterdam, 24 juli 2023 – bunq, de op één na grootste neobank in de EU, heeft zojuist extra groeikapitaal opgehaald ter waarde van 44,5 miljoen euro. In totaal werd daarmee in 2023 voor bijna honderd miljoen euro in bunq geïnvesteerd. De mobiele bank gaat de nieuwe kapitaalinjectie gebruiken om haar internationale groei verder te versnellen. Huidige investeerders Ali Niknam, Pollen Street Capital en Raymond Kasiman maakten deel uit van de investeringsronde en stemden in met een waardering van 1,65 miljard euro.


De investering volgt op een recordjaar voor bunq. Kortgeleden maakte de challenger bekend dat het inmiddels ruim negen miljoen Europese gebruikers telt, die samen meer dan 4,5 miljard euro aan gebruikerstegoeden aanhouden. In 2021 haalde bunq 193 miljoen euro op en ging hiermee de boeken in als grootste series A-ronde ooit behaald door een Europees techbedrijf. 


“Het is een magisch jaar voor bunq; we groeien supersnel en het aantal tegoeden neemt als gevolg daarvan in een razend tempo toe”, zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Het is belangrijk om nu de vaart erin te houden en vol in te zetten op verdere groei en internationale uitbreiding."


In 2022 boekte bunq haar eerste winstgevende kwartaal. De mobiele bank verwacht over heel 2023 zwarte cijfers te schrijven.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste bunq nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL